Schiphol zet nieuwe stap richting duurzame luchthaven

Schiphol Group, Cofely en Philips zijn een samenwerking aangegaan voor de nieuwe circulaire verlichting in de terminal van Schiphol.

Trefwoorden: #circulaire verlichting, #Cofely, #duurzaam, #luchthaven, #onderhoud, #onderhoudskosten, #Philips, #Schiphol

Lees verder

Techniek

( Foto: Philips )

ENGINEERINGNET.NL - Dankzij verlichting op circulaire basis krijgt Schiphol licht ‘in gebruik’, terwijl Philips eigenaar blijft van de armaturen en de installaties.

Philips en Cofely zijn verantwoordelijk voor de prestaties en levensduur van het systeem. Door het gebruik van herbruikbare materialen en energie-efficiënte LED-verlichting wordt 50% afname van het elektriciteitsverbruik gerealiseerd.

Door het toepassen van verschillende circulair economische uitgangspunten wordt een nieuwe standaard gecreëerd in de transitie naar een circulair economische wereld.

De toepassing van circulaire verlichting maakt deel uit van een ingrijpende vernieuwing van de terminal om reizigers meer comfort te bieden en om de capaciteit van Schiphol te vergroten.

Jos Nijhuis, CEO en president-directeur van Schiphol Group: “Schiphol heeft de ambitie om een van de duurzaamste luchthavens in de wereld te worden. Wij geloven in een circulaire economie en willen ook een actieve rol spelen bij het realiseren daarvan. Met deze samenwerking maken we een mooie stap in de goede richting."

Speciaal voor Amsterdam Airport Schiphol en in samenwerking met architectenbureau Kossmann.dejong en Philips Design, zijn armaturen ontwikkeld met een levensduur die 75% langer is dan gebruikelijk.

Daarnaast kunnen onderdelen van de armatuur afzonderlijk worden vervangen. Hierdoor worden de onderhoudskosten gereduceerd en hoeft niet het complete armatuur te worden gerecycled.