Umicore ziet inkomsten met 11% stijgen

Umicore wil zich focussen op markten zoals katalysatoren en energietoepassingen. Markten met groeipotentieel, aangezien de Belgische materialengroep zijn inkomsten fors ziet stijgen.

Trefwoorden: #Electro-Optic Materials, #energietoepassingen, #katalysatoren, #omzet, #recyclage, #Thin Film Products, #Umicore, #Umicore portfolio, #Umicore reorganisatie, #Umicore resultaten

Lees verder

nieuws

( Foto: Umicore )

ENGINEERINGNET.BE – Umicore kondigt vandaag aan dat de inkomsten in het eerste kwartaal van 2015 sterk gestegen zijn ten opzichte van vorig jaar.

Het bedrijf kondigde eerder aan dat het bezig is zijn portfolio te herschikken door de verkoop van de zinkactiviteiten en producten voor de bouw. Dit om de focus te verleggen naar markten met groeipotentieel zoals recyclage en duurzame mobiliteit.

In het eerste kwartaal van dit jaar tekende Catalysis (de afdeling voor katalysatoren) een inkomstenstijging op van 15% als gevolg van de hogere productie van Euro 6-katalysatoren zowel voor personenwagens als voor zware dieseltoepassingen.

De forse groei van de inkomsten van Energy Materials (+20%) weerspiegelde de bijdrage van recente overnames en organische groei. De recyclage-inkomsten klommen (+7%) dankzij de grotere verwerkte volumes en een betere bevoorradingsmix.

Performance Materials noteerde een lichte daling van de inkomsten (-2%) omdat de Europese bouwsector dit jaar traag op gang kwam. De afbouw en uiteindelijke afstoot van deze activiteit lijkt dan ook een logische keuze.

Umicore gaat nu ook van start met de oprichting van aparte juridische entiteiten voor de activiteiten van vier business units (in België en de VS). Dit is de eerste stap in het proces tot herschikking van de portefeuille. Wat de gevolgen zijn voor het personeel, daarover is nog geen duidelijkheid.

Daarnaast wil het Belgische bedrijf strategische partners vinden voor Electro-Optic Materials en Thin Film Products tegen eind 2016.