Jules Destrooper overgenomen door familie Vandermarliere

De aandelen van het bedrijf Jules Destrooper uit Lo-Reninge werden onlangs overgenomen door de holding GT&CO van de familie Vandermarliere.

Trefwoorden: #familie Vandermarliere, #investeringsmaatschappij, #Jules Destrooper, #koekjesfabrikant, #overname, #sigaren J.Cortès

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.BE - Guido Vandermarliere wordt voor de volle honderd procent eigenaar van de welbekende koekjesfabrikant.

Jules Destrooper is goed voor een omzet van circa 36 miljoen euro en 160 mensen tewerk stelt. De familie Vandermarliere is vooral bekend van de sigaren J.Cortès.

De koekjesfabrikant heeft een traditie van ruim 125 jaar en is actief in 75 landen wereldwijd.

Tot voor de overname werd de kmo geleid door Peter Destrooper. Broers Peter en Patriek Destrooper waren elk voor 50% aandeelhouder.

De familie Vandermarliere neemt het personeel integraal over en wil het bedrijf, ook via nieuwe investeringen, verder laten groeien.

Peter Destrooper wordt als CEO opgevolgd door Emmanuel Blomme Hij leidde namens de familie Vandermarliere vijf jaar lang de tabaksfabriek UTP Ltd. in Sri Lanka, waar momenteel meer dan 1.700 mensen aan de slag zijn.

Het voorbije jaar was hij actief op het niveau van de holding.


(foto: