essenscia en Technopolis gaan wereldrecord ‘Grootste chemieles’ aanvallen

essenscia gaat samen met Technopolis, het Vlaamse doe-centrum voor wetenschap en technologie, proberen het Guinness World Record van de ‘Grootste chemieles’ te breken.

Trefwoorden: #chemie, #chemieweek, #chemische proeven, #essenscia, #I love chemistry, #ingenieur, #studenten, #techniek, #Technopolis

Lees verder

Techniek

( Foto: essenscia )

ENGINEERINGNET.BE - Meer dan 1.000 leerlingen uit het vijfde en zesde leerjaar doen op dinsdag 5 mei mee aan deze wereldrecordpoging onder leiding van weerman Frank Deboosere.

Ook Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits neemt actief deel aan de chemische proefjes die worden uitgevoerd.

In februari 2011 veroverden essenscia en Technopolis al eens het wereldrecord met een chemieles voor 562 scholieren.

In september 2012 werd het record scherper gesteld toen 837 leerlingen gezamenlijk een chemieles volgden in de Royal Latin School in het Verenigd Koninkrijk.

De #grootstechemieles staat onder toezicht van een gerechtsdeurwaarder en volgt de officiële regels van Guinness World Records.

Met deze wereldrecordpoging geeft essenscia ook het startschot van een heuse chemieweek met op zaterdag 9 en zondag 10 mei de opendeurdagen van de sector.

Heel wat bedrijven uit de chemie en life sciences openen dat weekend uitzonderlijk hun deuren voor het grote publiek.

Op zondag 10 mei vindt van 11 tot 16 uur in Technopolis bovendien het eerste Chemiefestival plaats, een unieke samenwerking tussen Vlaamse universiteiten, hogescholen, onderzoekscentra en kennisinstellingen.

Onder het motto ‘Word chemieprofessor in 1 dag’ kunnen kinderen er onder begeleiding aan de slag met allerlei chemische proefjes.