Tesla produceert nu ook batterijen voor thuis

Tesla, de Amerikaanse producent van elektrische wagens brengt een batterij pack voor thuis op de markt. Zo kunnen particulieren de energie van hun zonnepanelen gebruiken tijdens de daluren.

Trefwoorden: #batterij, #batterij thuis, #energieopslag, #energieopslag thuis, #opladen, #tesla batterij, #tesla motors, #Tesla Powerwall, #zonne-energie

Lees verder

Nieuws

( Foto: screen YouTube - Tesla Motors, Elon Musk tijdens de voorstelling )

ENGINEERINGNET - Tijdens een groot media event in Los Angeles stelde Tesla Powerwall voor.

Het systeem belooft onafhankelijkheid van het elektriciteitsnetwerk. Het slaat gedurende de dag energie opgewerkt door zonnepanelen op en zorgt zodoende voor stroom tijdens de avond en nacht. Het kan ook een noodgenerator vervangen in geval van een stroomonderbreking op het net.

Het systeem bestaat uit een herlaadbare lithium-ion-batterij met een vermogen van 7 kilowattuur voor dagelijks gebruik of 10 kilowattuur als back-up systeem. Voor omgevingen waar meer capaciteit nodig is kunnen de systemen gekoppeld worden. Verkoopprijzen liggen respectievelijk op 3000 en 3500 Amerikaanse dollar.

Zoals we van de wagens gewoon, is het systeem ook nog eens mooi ontworpen. Met 1m30 hoogte, 86cm breed en 18cm dik is het vrij compact. Er zijn natuurlijk andere bedrijven die reeds gelijke energieopslagsystemen op de markt brengen maar deze zijn niet zozeer gericht op de particuliere markt.

De Powerwall mikt ook duidelijk op een heel ander publiek dan dat van de elektrische wagens.