Keyrus wil 50 datawetenschappers aanwerven en opleiden

Keyrus Belgium lanceert een 'International Data Scientist Program' met bootcamp van zes weken voor de invulling van 50 vacante jobaanbiedingen voor datawetenschappers.

Trefwoorden: #big data, #bootcamp, #data scientist, #datawetenschap, #ICT, #Keyrus

Lees verder

HR

( Foto: Calvin.Andrus - Wikimedia Commons )

ENGINEERINGNET.BE - Ondanks de hype rond datawetenschap blijft datawetenschappers van topniveau aanwerven een hele uitdaging in de huidige markt.

De spoeling blijkt erg dun en het aantal academische opleidingen is beperkt. Daarom organiseert Keyrus, een internationale speler op het vlak van Data Intelligence, Digital Development en Management Consulting & Transformation, een internationaal bootcamp.

Tijdens dat bootcamp kunnen de bekwaamste jonge afgestudeerden en promovendi in een professionele omgeving hun kennis aan de praktijk toetsen.

De cursisten zullen leren hoe ze de benadering van de datawetenschap kunnen gebruiken om de meest ingewikkelde problemen met big data en analytics op te lossen. Ze krijgen hierbij ondersteuning van een internationaal team van ervaren professionals en persoonlijke begeleiding van een senior consultant.

Naast technologie, computerwetenschappen en toegepaste wiskunde krijgen de datawetenschappers een opleiding in de vereiste communicatie-, presentatie-, data-storytelling- en softskills.

Het bootcamp bestaat uit zes modules (gaande van de grondbeginselen van Data Intelligence tot het opstellen van een business case) en vindt plaats in Brussel en Londen.