Bio Golden Raand als eerste gecertificeerd voor Better Biomass

Bio Golden Raand, de biomassacentrale van Eneco in Delfzijl, heeft als eerste installatie in de wereld het certificaat Better Biomass verkregen.

Trefwoorden: #afvalhout Eneco Energie Trade, #Better Biomass, #Bio Golden Raand, #biomasse, #certificaat, #certificering, #energie, #NEN, #NTA 8080, #Van Vliet Groep

Lees verder

nieuws

( Foto: Eneco )

ENGINEERINGNET.NL - Certificaten die op basis van de norm NTA 8080 worden afgegeven aan bedrijven die duurzame biomassa produceren, verhandelen of verwerken, heten voortaan Better Biomass.

Met dit certificaat laat het energiebedrijf zien dat de installatie in Delfzijl, die uit afvalhout duurzame elektriciteit maakt, voldoet aan de eisen voor onder andere de reductie van broeikasgassen, biodiversiteit en milieuaspecten.

Met het verkrijgen van het Better Biomass certificaat wordt de certificering van de gehele keten voor het verkrijgen en verwerken van biomassa in vaste vorm voor de Delfzijlse installatie vervolledigd.

Van Vliet Groep, leverancier van afvalhout, en Eneco Energie Trade waren al eerder op basis van NTA 8080 gecertificeerd.

Daarmee wordt aangetoond dat het mogelijk is dat de gehele keten van verkrijgen en verwerken van de biomassa aan de strikte eisen van Better Biomass voldoet.