Offshore-windpark Nordsee Ost officieel in gebruik genomen

Vandaag vindt de officiële opening van het offshore windpark Nordsee Ost in het kader van de G7-vergadering van de ministers van energie plaats.

Trefwoorden: #G7-landen, #minister van energie, #offshore, #offshore windpark, #offshore windpark Nordsee Ost, #windenergie, #windmolen, #windpark

Lees verder

Nieuws

( Foto: RWE Innogy )

ENGINEERINGNET - Met een geïnstalleerd vermogen van 295 megawatt is het windpark, een realisatie van RWE, een van de grootste voor de Duitse kust.

Het ligt zo'n 35 kilometer ten noorden van het eiland Heligoland en beslaat een oppervlak van ongeveer 24 km² in een waterdiepte tot 25 meter.

In totaal produceren 48 windturbines genoeg groene stroom om jaarlijks zo'n 320.000 huishoudens van elektriciteit te voorzien.

De windturbines hebben vanaf de zeespiegel tot het uiteinde van de wieken een hoogte van circa 160 meter en overtreffen daarmee de hoogte van de Dom van Keulen.

De gondels hebben de afmetingen van een eengezinswoning en wegen zo'n 350 ton. Iedere wiek is ruim 60 meter lang en weegt met 23 ton net zoveel als zes volwassen olifanten.

Verder zal RWE voor de kust van Wales het Britse windpark Gwynt y Môr met een geïnstalleerd vermogen van 576 MW in gebruik nemen.

In de Duitse Noordzee wordt samen met partner Northland Power de windparken Nordsee One, 2 en 3 ontwikkeld.