• 20/05/2015

Actemium wint Safe Maintenance Award 2015

Actemium, multitechnische partner voor de industrie, sleepte begin april de Safe Maintenance Award 2015 (categorie contractors) in de wacht voor haar doelgericht en open veiligheidsbeleid.

Trefwoorden: #Actemium, #contractors, #Maintenance Safe Award, #Vinci-Energies

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - De Safe Maintenance Award was dit jaar reeds aan haar vijfde editie toe.

Met deze prijs wil men onderhoudsdiensten die veiligheid hoog in het vaandel dragen bekronen. De Safe Maintenance Award werd, hoe kan het ook anders, uitgereikt tijdens de vakbeurs voor onderhoud: Maintenance.

Het winnende veiligheidsbeleid van Actemium is uitgewerkt rond één centrale doelstelling: nul ongevallen, waar alle medewerkers zich achter scharen. Kernwaarden in de aanpak zijn teamwerk, onder het motto ‘Real success is the success you share’, maar tegelijk ook autonomie, waarbij werknemers voldoende ruimte wordt gegeven voor veiligheidsgerichte initiatieven en verbeteringsvoorstellen.

Binnen dit kader is ook transparantie een belangrijke focus, zowel binnen de teams als tegenover de klant. Een open communicatie is zeker voor wat veiligheid betreft cruciaal.

Tot slot is het beleid erop gericht de betrokkenheid van alle medewerkers te versterken, en van veiligheid een ‘mindset’ te maken.

Dat deze veiligheidsaanpak werkt wordt niet enkel getoond door deze bekroning, maar blijkt ook duidelijk uit de resultaten én in de dagdagelijkse activiteiten, zo weet Eric Van Houtven, Q-HSE Manager Actemium België: “Veilig werken is een natuurlijke reflex geworden voor al onze medewerkers.

Door iedereen actief en praktijkgericht te betrekken bij veiligheid op de werkvloer, binnen alle niveaus en op iedere werkpost, creëren we een globaal verantwoordelijkheidsgevoel en alerte, veiligheidsbewuste medewerkers.

Tegelijk zijn we er ons uiteraard ook zeer van bewust dat veiligheid een permanente focus is, waar steeds aan gewerkt moet worden. Onze doelstelling vraagt een continue waakzaamheid én optimalisering.” <<

Globale oplossingen – lokale aanwezigheid
Actemium is een Europees netwerk van VINCI Energies, toegespitst op de industrie. Actemium is georganiseerd per proces, met driehonderd business units gespecialiseerd in elektrische engineering, industriële automatisering en dataverwerking, instrumentatie en mechanische engineering.

Gesitueerd in de nabije omgeving van hun klanten, wisselen de verschillende Actemium bedrijven (300 bedrijven – 35 landen wereldwijd – 19.000 werknemers – 2 miljard euro omzet) hun kennis en ervaring uit om de beste oplossing voor te stellen tot optimalisering van industriële processen.


Meer informatie:
Actemium (Vinci Group)
Leon Bekaertlaan 24 - B-9880 Aalter
T. +32 (0)9 325 75 50
info_aalter@actemium.be - www.actemium.be

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
Actemium


Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.