• 29/05/2015

Omron lanceert snelste controller voor machineautomatisering

De nieuwe NJ1- en NX7-machinecontrollers van Omron breiden het aanbod van controllers aan zowel de onder- als de bovenkant van de serie uit.

Trefwoorden: #controller, #machineautomatisering, #machinecontrollers, #Omron, #Sysmac, #Sysmac-controllers

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - De Sysmac-controllers vormen het hart van ons Sysmac-automatiseringsplatform (hierna ‘Sysmac’).

Met de release van de NJ1 en NX7 verbreden wij het scala aan automatiseringsoplossingen, van innovatieve, geavanceerde productiesystemen tot aan eenvoudigere machines.

De NX7 is het Sysmac vlaggenschip dat snelheid biedt zonder afbreuk te doen aan betrouwbaarheid en gebruiksgemak. Het biedt de snelste* verwerkingssnelheid in de markt dankzij de Intel Core i7 quad-core processor en een grote geheugencapaciteit.

Deze geavanceerde controller hebben we ontwikkeld, gericht op de toekomst van geavanceerde productie-sites die gebruikmaken van IoT (Internet of Things).

Aan de onderzijde van de reeks van machinecontrollers wordt het aanbod nu aangevuld met de NJ1. Het is de meest fundamentele machineautomatiseringscontroller met maximaal 2 assen en volledig compatibel met de NJ5/NJ3 controllers. Met de NJ1 kan de bestaande Sysmac-architectuur rendabel toegepast worden in kleinere installaties.

Het delen van een gemeenschappelijk concept, afmetingen, algemene specificaties en functies maakt hergebruik van code of delen van machines mogelijk bij installaties met een gering aantal assen.

Met een architectuur die snel de nieuwste informatie- en communicatietechnologie kan integreren, biedt Sysmac een zeer innovatieve ontwikkelomgeving voor de machinebouwer, en innovatieve machines voor de eindgebruiker.

Antwoord op een wereldwijde trend
De productiebedrijven van vandaag staan onder druk om snel te reageren op veranderende behoeften van de consument. Die druk dwingt bedrijven om hun productielocaties te innoveren door gebruik te makenvan IoT, Big Data en andere ICT-ontwikkelingen. Vooruitlopend op deze veranderende behoeften, hebben wij onszelf verplicht ons Sysmac-platform door te blijven ontwikkelen om ons aanbod, onze service en technische ondersteuning voor gebruikers te blijven verbeteren.

Sysmac-automatiseringsplatform
Al sinds het uitkomen van de NJ5 in 2011, bieden wij modules aan die databaseconnectiviteit én robotica omvatten. Ook het aanbod van randapparatuur zoals high-speed I/O-units, servo's en frequentieregelaars, veiligheidscomponenten en vision-sensoren is uitgebreid. Onze introductie van de nieuwe machineautomatingscontrollers stelt gebruikers in staat Sysmac nog makkelijker op productielocaties toe te passen. Door het benutten van Sysmac's Sensing and Control-technologie, de opgebouwde knowhow, en de samenwerking met derden zullen we innovatieve oplossingen blijven creëren.

*Verwerkingssnelheid. Gebaseerd op ons onderzoek in maart 2015.

Vraag snel méér informatie over dit product via
de Direct Contact-service van Engineeringnet
" onclick="this.form.action='https://engineeringnet.be/infoaanvraag/DirectContactHome.asp?code=Omron lanceert snelste controller voor machineautomatisering&EngnetId=14558';" style="font-size: 90%; width:140px; height: 25px;" type="submit">