Havenbedrijf Gent en Zeeland Seaports gaan samenwerken

Het Belgische Havenbedrijf Gent en het Nederlandse Zeeland Seaports gaan samen de Kanaalzone Gent-Terneuzen promoten als investeringsgebied.

Trefwoorden: #biogebaseerde economie, #bulkactiviteiten, #haven, #Havenbedrijf Gent, #Haven van Gent, #Kanaalzone Gent-Terneuzen, #logistiek, #Provada, #Zeeland Seaports

Lees verder

Nieuws

( Foto: Havenbedrijf Gent )

ENGINEERINGNET - Met de gezamenlijke aanwezigheid op de vastgoedbeurs ‘Provada’ in Amsterdam wordt de aftrap gegeven van deze nieuwe stap in de samenwerking tussen de twee havens.

Een missie naar de Baltische staten, promotie van de biogebaseerde economie, bulkactiviteiten en de logistieke troeven staan verder dit jaar op het programma.

De Kanaalzone Gent-Terneuzen is de levensader voor de hele regio van Zeeuws-Vlaanderen en Gent die de twee middelgrote zeehavens verbindt.

Met de goederenoverslag via zeevaart van beide havens samen opgeteld (60 miljoen ton) zijn ze samen zowat de zevende haven van West-Europa.

Zeeland Seaports ligt met de havens Vlissingen en Terneuzen aan het begin van de Kanaalzone, aan de Westerschelde, richting Noordzee. De haven van Gent ligt om en bij 30 kilometer verder landinwaarts.

Voor beide havens is het van belang dat bestaande bedrijven er blijven investeren en dat nieuwe initiatieven er worden ontplooid rond onder meer het Kluizendok en de Axelse vlakte.

In het kader van een nadere samenwerking tussen het Havenbedrijf Gent en Zeeland Seaports werd beslist hiervoor de handen ineen te slaan en een aantal commerciële activiteiten, beurzen, conferenties en missies samen te ondernemen.