Studenten bouwen snelst accelererende elektrische wagen

Formula Electric Belgium, het 37 koppige studententeam van KU Leuven en Thomas More heeft zijn nieuwe elektrische racewagen voorgesteld: de Umicore Luna.

Trefwoorden: #elektrische racewagen, #Formula Electric Belgium, #Formula Student, #KU Leuven, #studententeams, #Thomas Moore, #Umicore Luna

Lees verder

Nieuws

( Foto: Formula Electric Belgium )

ENGINEERINGNET.BE - De studenten zullen in de zomer de strijd aangaan met andere internationale universitaire studententeams tijdens de Formula Student-competie.

De innovatieve technologieën die dit jaar werden geïmplementeerd, moeten het team naar de wereldtop leiden.

De voorstelling van de Umicore Luna, de nieuwe elektrische bolide van het team, is het sluitstuk van negen maanden intensief ontwerpen, ontwikkelen en sleutelen.

Het team ontwikkelde voor het eerst een eigen motor met focus op efficiëntie en duurzaamheid. Daarnaast werd de tandwielkast geïntegreerd in de motor.

Deze innovatieve aandrijflijn in combinatie met het lage gewicht zullen de nieuwe wagen doen accelereren van 0 naar 100 km/u in slechts 2.7 seconden.

Het lage gewicht wordt gerealiseerd door het gebruik van koolstofvezel materialen die o.a. gebruikt worden in de luchtvaart.

Teamleider Nick Verlooy: “Met de realisatie van de Umicore Luna hebben we bewezen dat een elektrische aandrijflijn niets dan voordelen biedt en niet moet onderdoen voor de meeste high-end sportwagens.”

Tijdens deze competitie zal het team het ontwerp van hun wagen verdedigen tegenover een jury van topingenieurs uit verschillende hoogtechnologische bedrijven.

Na een minitieuze technische veiligheidscontrole zal de wagen zich moeten bewijzen op het race circuit.


(Guy Leysen-

Hier komt het team in actie:

  • FS UK, 9/06 - 12/06 Engeland (circuit van Silverstone),
  • FS Germany, 28/07 - 02/08, Duitsland (circuit van Hockenheim),
  • FS Czech, 3/09 - 06/09 Tsjechië (circuit van Most).