Nathalie Vermeulen wint prestigieuze prijs

In het kader van het Internationale Jaar van het Licht 2015 zal Nathalie Vermeulen op 24 juni de Young Women in Photonics Award ontvangen.

Trefwoorden: #B-PHOT, #Brussels Photonics Team, #ERC, #Europese Onderzoeksraad, #Fotonica, #Fotonica 2015, #Nathalie Vermeulen, #VUB, #Young Women in Photonics Award

Lees verder

Nieuws

( Foto: VUB - Nathalie Vermeulen )

ENGINEERIGNET.BE - Nathalie Vermeulen, van de VUB-onderzoeksgroep Brussels Photonics Team, krijgt deze prestigieuze erkenning omwille van haar baanbrekend onderzoek rond lichtcreatie in optische chips en midden-infrarode lasers.

Op het Wereldcongres Fotonica 2015, dat binnenkort in München plaatsvindt, zal ze gelauwerd worden met de LIGHT2015 Award for Young Women in Photonics.

Deze jonge prof verrichte baanbrekend onderzoek in de ingenieurswetenschappen naar nieuwe lichtbronnen en lasers, die onder andere geschikt zijn voor medische toepassingen.

Vermeulen voert dit onderzoek uit in het kader van een prestigieuze Starting Grant, die ze in 2013 bij de Europese Onderzoeksraad ERC heeft behaald.

Licht en lichttechnologie, ook gekend als ‘fotonica’, krijgen een steeds belangrijkere rol in onze moderne maatschappij.

Fotonica vind je bijvoorbeeld in vlakke beeldschermen, driedimensionale lichtprojectie, optische internetcommunicatie, efficiënte zonnecellen, en energiezuinige LED-verlichting.

Door het toenemende belang van deze technologie riep de UNESCO 2015 uit tot het Internationale Jaar van het Licht.

De bedoeling is kennis- en onderzoeksinstellingen te stimuleren om allerlei activiteiten te organiseren die fotonica onder de aandacht brengen van het grote publiek.