EDF Luminus plant 5 windturbines in Juprelle en Bassenge

EDF Luminus heeft zijn nieuwe windproject voorgesteld. De 5 geplande windturbines in Juprelle en Bassenge zullen jaarlijks de levering van groene energie voorzien aan 8.750 gezinnen.

Trefwoorden: #CO2-uitstoot, #EDF Luminus, #elektriciteit, #elektriciteitsvoorziening, #groene energie, #milieu, #vervuiling, #windmolen, #windmolenpark, #windturbine

Lees verder

Nieuws

( Foto: EDF Luminus )

ENGINEERINGNET.BE - EDF Luminus heeft onlangs de buurtbewoners en het gemeentebestuur geïnformeerd over de plannen om 5 windturbines te bouwen in Juprelle en Bassenge, tussen Wihogne en Glons.

Tijdens deze bijeenkomst werden de betrokkenen geïnformeerd over de gebruikelijke procedure en de geplande milieu-effectenstudie.

Eens volledig operationeel zouden de 5 windturbines jaarlijks 35.000.000 KWh elektriciteit aan 8.750 gezinnen leveren. Hierdoor wordt 15.000 ton CO2-uitstoot vermeden in vergelijking met een steenkoolcentrale.

Dit is vergelijkbaar met een emissie van 6.600 wagens of van 2.500 woningen die hierdoor voorkomen wordt. Het maximale geïnstalleerd vermogen van elke windmolen bedraagt 3,5 MW.

In een periode zonder wind sturen de piekcentrales bij om te voldoen aan de vraag naar elektriciteit.