Boskalis haalt 75 miljoen euro binnen aan Afrikaanse contracten

Het bedrijf gaat aan de slag met baggerwerkzaamheden in Angola, Gabon en Senegal.

Trefwoorden: #Afrika, #Angola LNG, #baggeren, #baggerwerken, #Boskalis, #landaanwinningswerkzaamheden, #sleephopperzuiger

Lees verder

Nieuws

( Foto: Boskalis )

ENGINEERINGNET.NL - In Angola heeft Boskalis een contract verworven van Angola LNG voor baggerwerkzaamheden.

Die staan in het teken van het onderhoud van het toegangskanaal en de draaikommen van de Soyo LNG-haven. Het project, dat in een joint venture wordt uitgevoerd, omvat het verwijderen van circa 11 miljoen kubieke meter zand en slib met behulp van middelgrote sleephopperzuigers.

De werkzaamheden zullen naar verwachting in het derde kwartaal van 2015 van start gaan en eind 2017 zijn afgerond. Van begin 2007 tot midden 2009 voerde Boskalis voor Angola LNG eveneens het initiële bagger- en landaanwinningswerk voor deze LNG-haven uit.

In verband met de aanleg van een ijzerertsterminal in de haven van de Gabonese hoofdstad Libreville heeft Boskalis een contract verworven van Gabon Special Economic Zone Mineral PORT S.A. voor bagger- en landaanwinningswerkzaamheden. Boskalis zal 45 hectare nieuw land aanleggen voor de terminal en een haven voor bulkschepen baggeren.

Voor dit project zal met behulp van middelgrote sleephopperzuigers in totaal 3,2 miljoen kubieke meter zand en slib worden gebaggerd. Het project gaat in het derde kwartaal van 2015 van start en de oplevering wordt verwacht in het vierde kwartaal van dit jaar.

Daarnaast heeft Boskalis een contract getekend met Agence Nationale des Affaires Maritimes in Senegal voor onderhoudsbaggerwerk in de Casamance. Deze rivier is de aanvaarroute voor de stad Zinguichor. Over een lengte van 65 kilometer zal met behulp van een middelgrote sleephopperzuiger in totaal 1,5 miljoen kubieke meter zand worden verwijderd.

Dit project gaat in juli 2015 van start en zal naar verwachting voor het einde van dit jaar zijn afgerond.