Groot Frans waterbouwproject gegund aan RoyalHaskoningDHV en setec

Beide advies- en ingenieursbureaus werden door de Franse VNF aangeduid voor het projectmanagement en ontwerp van een nieuw kanaal van 107 kilometer.

Trefwoorden: #adviesbureau, #binnenvaart, #ingenieursbureau, #kanaal, #RoyalHaskoningDHV, #setec, #VNF, #waterbouwproject, #waterwegen, #waterwegennet

Lees verder

Nieuws

( Foto: © VNF )

ENGINEERINGNET.NL - Het nieuwe 107 kilometer lange kanaal moet Frankrijk een betere aansluiting moet geven op het Belgische en Nederlandse waterwegennet.

Het gaat om het Canal Seine-Nord Europe dat de Seine boven Parijs zal verbinden met de Schelde bij Lille. Het kanaal zal geschikt zijn voor dubbele duwbakken tot 200 meter lang met een capaciteit tot 4400 ton (klasse 5 schepen).

Het kanaal verhelpt een belangrijk knelpunt van het Europese binnenvaartnetwerk en biedt nieuwe mogelijkheden voor vervoer over water en toerisme. Dankzij het kanaal kan vracht straks op een duurzame manier het centrum van grote stedelijke gebieden bereiken in Noord-Europa.

Vracht hoeft niet meer over de weg en files nemen af. Het kanaal versterkt bovendien de concurrentiepositie van de industrie door de toegang tot zes zeehavens, zorgt voor een grotere betrouwbaarheid en lagere kosten voor de binnenvaart.

Het kanaal wordt 107 kilometer lang, 54 meter breed, 4,5 meter diep en krijgt zes sluizen en drie aquaducten. Voor het kanaal zal 55 miljoen kubieke meter grond worden verzet.

Het begin van de werkzaamheden staat gepland voor juni 2015; de beoogde opening is in 2025. Daarna volgt nog een opstartfase van de exploitatie tot 2027.