Krachtenbundeling Siemens en Elia op internationale energiemarkt

Elia Grid International (EGI) en Siemens gaan samen potentiële hoogspanningsprojecten in de zogenaamde EMEA regio identificeren, ontwikkelen en indien nodig realiseren.

Trefwoorden: #André Bouffioux, #elektriciteit, #Elia Grid International, #energie, #energiemarkt, #hoogspanning, #hoogspanningsprojecten, #Markus Berger, #Siemens

Lees verder

Nieuws

( Foto: Elia, Siemens )

ENGINEERINGNET.BE - In eerste instantie wordt gekeken naar opportuniteiten in landen ten zuiden van de Afrikaanse Sahara.

De samenwerking omvat alle projectfases: van het identificeren van potentiële projecten en klanten, consultancy en engineering tot het uiteindelijk realiseren van de beoogde hoogspanningsinfrastructuur.

Dit geldt zowel voor het verbeteren en versterken van bestaande energie-infrastructuren als het opzetten van nieuwe projecten.

Markus Berger, CEO EGI: “Siemens is als leverancier van hoogspanningssystemen een bekende en gewaardeerde partner, die dezelfde waarden deelt rond het duurzaam ontwikkelen, bouwen en beheren van energiesystemen.”

André Bouffioux, CEO Siemens België-Luxemburg: “We zijn zeer tevreden over de overeenkomst met Elia waarmee we al jarenlang als partner lokaal samenwerken en een vertrouwensband hebben opgebouwd.”


Op de foto:
Markus Berger (links) en André Bouffioux (rechts)