Ingenieurs UAntwerpen klaar voor Solar1 Monte-Carlo Cup

De Antwerpse ingenieurs hebben hun zonneboot aangemeerd in de jachthaven van Monaco. Daar nemen ze van 9 tot 11 juli deel aan de prestigieuze Solar1 Monte-Carlo Cup.

Trefwoorden: #competitie, #Monaco, #Solar1 Monte-Carlo Cup, #UAntwerpen, #Universiteit Antwerpen, #wedstrijd, #zonne-energie, #zonneboot

Lees verder

Techniek

( Foto: UAntwerpen )

ENGINEERINGNET.BE - Honderd jaar geleden werden de eerste motorbootcompetities georganiseerd in de baai van Port Hercule. Die gelegenheid grijpt de Yacht Club de Monaco aan deze race voor zonneboten te organiseren.

Een 30-tal vaartuigen, ontworpen en bestuurd door studenten van hogescholen en universiteiten uit heel wat verschillende landen, strijdt op milieuvriendelijke wijze om de overwinning in de Solar1 Monte-Carlo Cup.

De Antwerpse studenten Industrieel Ingenieur deden de voorbije jaren al heel wat ervaring op in het bouwen van zonneboten, met de steun van Umicore.

Het huidige team van de Umicore Solar Boat, bestaande uit bachelor- en masterstudenten, nam vorige zomer in Friesland nog deel aan de Dong Energy Solar Challenge, het officieuze wereldkampioenschap voor zonneboten.

Teamlid Jens van Overveld: “In Monaco wachten ons een aantal uitdagingen zoals een sprintproef, de slalom en de lange afstand. We krijgen de kans om ons te meten met de beste teams van de wereld.”