Nexans levert fotovoltaïsche kabels voor Frans zonnepark

Nexans heeft een contract getekend met Eiffage Energie, namens Clemessy, voor de levering van speciale fotovoltaïsche en stroomkabels voor het zonnepark van Cestas in Zuidwest-Frankrijk.

Trefwoorden: #Cestas, #Eiffage Energie, #elektriciteit, #Energyflex, #fotovoltaïsche kabel, #kabel, #Nexans, #zonnepanelen, #zonnepark

Lees verder

Nieuws

( Foto: Nexans - © Gimball-prod )

ENGINEERINGNET - Het grootste zonnepark van Europa wordt aangesloten met fotovoltaïsche kabels.

Het contract met Eiffage Energie voorziet in de levering van 90% van de kabels bestemd voor het zonnepark van Cestas in het zuidwesten van Frankrijk.

In het kader van dat contract produceert en levert Nexans ongeveer 5.000 km midden- en laagspannings-, fotovoltaïsche (PV) en datacommunicatiekabels (glasvezel).

Het zonnepark, gelegen in de Gironde, zal jaarlijks meer dan 350 GWh produceren met een piekvermogen van 300 MW. Eiffage Energie opereert namens Clemessy, dat een consortium leidt van meerdere investeerders, waaronder Neoen. Het is opgericht voor de bouw, de exploitatie en het onderhoud van het park.

Op een terrein van 250 hectare worden ongeveer één miljoen zonnepanelen geplaatst, verdeeld over 25 zonne-energiecentrales.

Het park wordt in oktober 2015 op het elektriciteitsnet aangesloten.