Sustainer Homes bouwt zeecontainers om tot zelfvoorzienende woningen

De Nederlandse start-up Sustainer Homes bouwt zeecontainers om tot zelfvoorzienende woningen. Eneco wil gedurende 2 jaar met het bedrijf samenwerken.

Trefwoorden: #Eneco, #start-up, #sustainer, #Sustainer Homes, #zeecontainers, #zelfvoorzienende woningen, #zonnepanelen

Lees verder

Nieuws

( Foto: Eneco )

ENGINEERINGNET.NL - De Sustainer wekt voldoende stroom op en vangt voldoende water op om ook in het Nederlandse klimaat comfortabel maar volledig off grid te wonen.

Energiebedrijf Eneco heeft de allereerste Sustainer aangeschaft en gaat voor minimaal twee jaar de samenwerking aan met het jonge bedrijf.

Het hoofddoel van de samenwerking is het in de praktijk testen van nieuwe duurzame technieken en smart home toepassingen.

Het team van Sustainer Homes werkte de afgelopen dagen dag en nacht om het eerste exemplaar af te krijgen.

Het idee is simpel, de uitvoering complex; bouw een container om tot een woning die in alle basisbehoeften voorziet, zonder afhankelijk te zijn van het energie- en waternet. Bijkomend voordeel, je kunt de woning snel en eenvoudig transporteren en overal neerzetten.

Eneco doet met de samenwerking ervaring op door het in één woning testen van de onderlinge integratie tussen verschillende energiesystemen, én de interactie daarvan met de bewoner.

De Sustainer is immers uitgerust met zonnepanelen, een batterij voor opslag van stroom, een warmtepomp en slimme apparatuur.