Enkele datacenters Isabel aangesloten op dark fiber

Eurofiber heeft een aantal van de datacenters van Isabel redundant met elkaar verbonden via een netwerk van Managed dark fiber.

Trefwoorden: #bank, #connectie, #dark fiber, #Eurofiber, #glasvezel, #Isabel, #redundante verbinding

Lees verder

Techniek

( Foto: screen Vimeo - Eurofiber )

ENGINEERINGNET.BE - De verbindingen ondersteunen de stabiliteit van de bedrijfsprocessen en de snelle groei van Isabel, en helpen het bedrijf zich klaar te maken voor het opengaan van de Europese markt voor het elektronisch betalingsverkeer in 2016.

Geert Aerts, Procurement Manager van Isabel: “Met de Managed dark fiber-verbindingen van Eurofiber hebben we de snelheid van de verbindingen tussen onze datacenters zelf in de hand en kunnen we onbeperkt groeien.”

Managed dark fiber-verbindingen zijn onbelichte glasvezelverbindingen. Organisaties belichten deze verbindingen zelf, waarbij de keuze van hun belichtingsapparatuur de bandbreedte bepaalt.

Ze kunnen de verbindingssnelheid vrijwel onbeperkt uitbreiden en zijn niet gebonden aan de vaste bandbreedtes die door traditionele netwerkleveranciers worden geboden. Isabel profiteert hiermee van een enorme flexibiliteit.

De redundante (dubbele) uitvoering van het Managed dark fiber-netwerk van Isabel garandeert bovendien een optimale beschikbaarheid van de verbindingen tussen de datacenters van het bedrijf.

Mocht de connectiviteit ergens in het netwerk toch uitvallen, dan is er altijd een alternatieve route waarover het dataverkeer ongestoord door kan gaan.