Studie: heeft vakantiewerk invloed op het solliciteren?

Onderzoekers van de UGent en de KU Leuven hebben nagegaan in hoeverre werkgevers sollicitanten belonen voor studentenarbeid op hun cv.

Trefwoorden: #curriculum vitae, #CV, #ervaring, #KU Leuven, #solliciteren, #studentenjob, #UGent, #vacatures, #vakantiewerk

Lees verder

HR

( Foto: bpsusf - wikipedia )

ENGINEERINGNET.BE - Eerder internationaal onderzoek gaf aan dat wie actief was als jobstudent het later vaak beter doet op de arbeidsmarkt, met minder werkloosheid en hogere lonen.

Deze studies konden echter niet volledig in rekening brengen dat jongeren die studentenjobs uitvoeren mogelijk van nature over gunstige kenmerken (zoals werkmotivatie) beschikken die later tot een succesvolle carrière leiden.

Daarom werd in Vlaams onderzoek met “mystery calls” nagegaan welk extra voordeel overblijft voor gewezen jobstudenten, wanneer zij verder over volstrekt dezelfde kenmerken beschikken als jobkandidaten die geen studentenarbeid verrichtten.

De wetenschappers verstuurden fictieve sollicitaties als reactie op echte vacatures binnen de Vlaamse arbeidsmarkt. Voor elke vacature werden vier kandidaturen ingediend.

Het enige aspect waarin deze kandidaten verschilden, was hun ervaring als jobstudent.

Jobkandidaten die geen studentenarbeid vermeldden, kregen in 18.7% van hun sollicitaties een positieve reactie en in 6.7% van de gevallen meteen een uitnodiging voor een jobgesprek.

Voor kandidaten die wel een bepaalde ervaring als jobstudent konden voorleggen was dit met 16.7% en 6.2% telkens iets lager. Deze verschillen zijn echter statistisch niet belangrijk.

Globaal kon dus geen positief of negatief effect van de vermelding van studentenarbeid bij het solliciteren vastgesteld worden.

Voor bepaalde deelgroepen van geteste vacatures werd echter wel een effect gevonden, zij het een negatief effect!

Zo zagen degenen die solliciteerden voor een job in de industriële sector hun kans op een positieve reactie met ongeveer een vierde terugvallen indien zij ervaring als jobstudent vermeldden.

Het soort studentenarbeid (tijdens de zomer of het academiejaar, en gerelateerd aan studies of niet) beïnvloedde de kans op een uitnodiging of een andere positieve reactie niet.


(bron: UGent)

ACHTERGROND
In dit onderzoek werden 1008 fictieve sollicitaties uitgestuurd als reactie op vacatures voor de Vlaamse arbeidsmarkt. Het betrof sollicitaties voor de beroepen van handarbeider, administratief bediende, laborant en management assistant.

Over het experiment
Het veldexperiment werd opgezet tussen oktober 2014 en april 2015 onder leiding van doctor Stijn Baert (UGent). Olivier Rotsaert voerde de eigenlijke experimentele dataverzameling uit in het kader van zijn Masterproef in de economische wetenschappen (UGent).

Ook professor Dieter Verhaest (KU Leuven) en professor Eddy Omey (UGent) waren betrokken bij het opzet en de analyse van het experiment. De volledige anonimiteit van de geteste werkgevers wordt gegarandeerd.