Ontwerp Agropolis-Kinrooi incubatorgebouw voorgesteld

Agropolis-Kinrooi, de agrarische bedrijvenzone, heeft samen met LRM en UR Architects het ontwerp van het incubatorgebouw voor deze site voorgesteld.

Trefwoorden: #Agropolis, #incubator, #Incubator voor innovatieve land- en tuinbouw, #investeringsmaatschappij, #Kinrooi, #landbouw, #LRM, #tuinbouw, #UR Architects

Lees verder

Nieuws

( Foto: Gemeente Kinrooi )

ENGINEERINGNET.BE - Na de officiële erkenning door minister Muyters op 18 mei 2015 als “Vlaamse Incubator voor innovatieve land- en tuinbouw”, krijgt het Incubatorgebouw van Agropolis nu ook concreet vorm.

UR Architects werd geselecteerd voor het ontwerp, de visie ligt klaar en de Limburgse Investeringsmaatschappij (LRM) treedt toe als strategische partner.

Voor wat betreft de inrichting van het Agropolis-bedrijventerrein is de ontwerper vertrokken vanuit een zeer praktische instelling, met aandacht voor de specifieke noden van bedrijven en een optimale inpassing binnen het RivierPark Maasvallei.

De incubator bevat kantoren, vergaderruimtes, netwerkplekken en een bedrijfshal. Er wordt bewust gekozen voor de combinatie van alle functies in één gebouw, nauw verbonden met de agrarische bedrijvenzone en met een riant uitzicht op de grindplas Vissenakker.

Het ontwerp voor het gebouw is geïnspireerd op het nabijgelegen Houbenhof: een vierkantshoeve met een binnenplaats als ontmoetingsruimte.

LRM bouwt al mee aan vijf incubatoren, elk met een eigen focus: GreenVille (Cleantech), IncubaThor (Energie), Corda INCubator (ICT), C-mine Crib (Creatieve Economie) en BioVille (Health & Care).

Starters krijgen op deze locaties via coaching en begeleiding rugwind om hun ondernemersdromen waar te maken. LRM begeleidt start-ups ook bij hun eerste stappen richting buitenland, onder andere via een incubator in New York die er kwam dankzij een strategisch partnership met BelCham. Nu komt daar met de Agropolis incubator dus een zesde incubator bij.

Bovenop de inbreng in kapitaal vanuit de VZW Boterakker en LRM, wordt een financiële ondersteuning voorzien vanuit provinciale SALK-middelen en het Agentschap Ondernemen.

Nu de aanstelling van de architect een feit is, zal naar verwachting de bouw klaar zijn in het voorjaar van 2017.

De totale investering wordt geraamd op 2 miljoen euro.