Belgische machinebouwers in juli optimistischer over conjunctuur

Economische barometer machinebouw- en automobielsector stijgt in juli. "Maar voor de machinebouw het is nog te vroeg om van een trend te spreken", aldus techfederatie Agoria.

Trefwoorden: #agoria, #automobiel, #conjunctuur, #machinebouw

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.BE - De brutocurve van de barometer van de technologische industrie is juli met 1,4 punt gestegen. Dit is de derde maand op rij dat ze stijgt, wat erop wijst dat de ondernemingen in onze sectoren optimistischer zijn over de conjunctuur.

Opgesplitst per sector blijkt het globale beeld vat genuanceerd. In de meeste sectoren is de barometer in juli immers gezakt.

Dat is geval voor non-ferrometalen, metaalproducten, kunststof & rubber, elektro en IT-solutions, maar de terugval maakt de stijging in de vorige maanden niet helemaal ongedaan.

De barometer van deze sectoren staat nog altijd hoger dan begin dit jaar en in sommige sectoren komt hij dicht in de buurt van de pieken van de voorbije jaren.

In de deeltak ICT-production zet de neerwaartse trend sinds februari zich door, wat bevestigt dat de conjunctuur verslechtert.

De machinebouw en de automobiel zijn de enige sectoren die hun barometer in juli zagen stijgen. In de machinebouw was de stijging beperkt zodat het nog te vroeg is om van trendommekeer in deze sector te gewagen.

De barometer van de automobiel steeg in een klap tot op zijn niveau van mei. Op langere termijn is in de sector echter nog geen duidelijke trend te onderkennen.


(bron en foto: Agoria)