Nuon Solar Team stelt nieuwe zonneracewagen voor

De Nuna8 werd gepresenteerd bij Paleis Soestdijk in Baarn. Op de auto werden de selfies van fans, in de vorm van een oranje leeuw, aangebracht.

Trefwoorden: #Nuna 7, #Nuna 8, #Nuon Solar Team, #TU Delft, #World Solar Challenge, #zonnepanelen, #zonneracewagen, #zonnewagen

Lees verder

Nieuws

( Foto: Nuon Solar Team )

ENGINEERINGNET.NL - Eind oktober moet Nuna8 de wereldtitel verdedigen tijdens de World Solar Challenge in Australië.

De studenten van de TU Delft werkten vaak tot diep in de nacht. In deze race tegen de klok werden zelfs familieleden en vrienden betrokken bij de productie van de auto.

Intussen werkten de technici van het team in Delft aan de motor van het voertuig. Deze zeer efficiënte motor is verwerkt in de velg van een achterwiel van de auto.

De buitenkant van de auto is gemaakt van schuim en TeXtreme koolstofweefsel, dat ook in de Formule1 wordt gebruikt. Het lichte materiaal maakt dat de auto slechts 160 kilo weegt; dat is 6 keer lichter dan een gemiddelde auto.

Ook de accu van de zonneauto is met 20 kilo een lichtgewicht. Ter vergelijking: een zeer zuinige batterijaccu van een Tesla weegt ruim 500 kilo. Op de mini accu kan Nuna ongeveer van Amsterdam naar Parijs rijden.

De zogenoemde canopy, de bestuurderscockpit, is nog kleiner dan die van Nuna7. Maar wel veiliger met een knieschot om te voorkomen dat de auto als een harmonica in elkaar deukt bij een zijaanbotsing.

Op de auto prijken honderden foto’s van solarfans in de vorm van twee oranje leeuwen aan weerszijden. De solarfans konden met een donatie hun foto of selfie op de auto laten zetten. Ook portretten van koning Willem Alexander en astronaut André Kuipers werden aangebracht.

De donaties zelf zijn gebruikt om een deel te financieren van het zonnepaneel, dat uit maar liefst 391 zonnecellen bestaat.