Haal goedkoop een Japanse ingenieur in huis

Heeft u als bedrijf of organisatie belangen in Japan? Dan kunt u een Japanse student of pas afgestuurde ingenieur voor acht maanden in huis halen. Dank zij het Vulcanus-programma.

Trefwoorden: #afgestudeerden, #EU-Japan Centre, #Europa, #Japan, #Japanse student, #stagiair, #technische studenten, #Vulcanus-programma

Lees verder

HR

( Foto: EU-Japan Centre )

ENGINEERINGNET.BE - Het Europese Vulcanus-programma werd gelanceerd in 1996. Het is een programma dat technische studenten of net afgestudeerde Europese ingenieurs en onderzoekers de kans biedt om te gaan werken voor een gereputeerd Japans bedrijf.

Omgekeerd kunnen Europese ondernemingen ook een topstudent van een Japanse universiteit als stagiair verwelkomen.

In de bijna twintig jaar dat het programma bestaat, zijn er intussen 500 ‘young graduates’ die deelgenomen hebben aan het programma. Veel van die mensen hebben, mede door deze ervaring, carrière gemaakt in Japanse en Europese bedrijven.

Enkel de beste studenten die bezig zijn aan hun studies op masterniveau (of minstens in het vierde jaar van hun studies zitten) of aan een postgraduaat, komen in aanmerking. De bedoeling is namelijk om links te leggen tussen bedrijven en toekomstige kaderleden van andere bedrijven.

Het programma biedt aan de afgestudeerde 1 jaar intensieve opleiding waaronder 4 maanden opleiding aan een academische instelling, een bedrijfsstage van 8 maanden en een beurs van het EU-Japan centrum ter waarde van 1.900.000 Yen. Het bedrijf betaalt 6.600 euro als bijdrage voor de stage van 8 maanden.

Voor bedrijven die een Japanse trainee ontvangen, schuilt de meerwaarde uiteraard in de expertise die ze verwerven in de Japanse markt en cultuur. Plus: ze krijgen een hoogopgeleide ingenieur of onderzoeker aan een beperkte loonkost ter beschikking.

Interessant dus voor bedrijven in Europa voor wie de Japanse markt belangrijk is.