Zestien Belgische ingenieursstudenten met Huawei naar China

Dankzij het 'Huawei Seeds for the Future' programma vertrekken dit jaar 16 Belgische ingenieursstudenten van vier Belgische universiteiten naar China.

Trefwoorden: #Huawei, #Huawei Seeds for the Future, #ingenieur, #KUL, #student, #UCL, #Ugent, #VUB

Lees verder

Techniek

( Foto: Huawei )

ENGINEERINGNET.BE - Op 21 augustus vertrekken de zestien voor 2 weken naar China: ze leren er eerst een basis Mandarijns aan de Beijing Language University (BLCU) en trekken daarna naar Huawei in Shenzhen waar ze ondergedompeld worden in de ontwikkeling van ICT-oplossingen.

De studenten uit de 2de& 3de graad ingenieurswetenschappen zijn afkomstig van de universiteiten KUL, Ugent, UCL en VUB.

Het Huawei ‘Seeds for the Future’ programma bestaat al in 35 landen en meer dan 10.000 studenten van 100 verschillende universiteiten nemen er aan deel, waarvan 18 Europese landen en meer dan 400 studenten uit Europa.

“Vorig jaar stuurden we 10 studenten van de Ugent naar Shenzhen. Dit jaar breiden we dat uit tot 16 van 4 universiteiten. Wij hopen hiermee de interesse in technologie bij studenten verder te kunnen aanwakkeren en zo ons steentje bij te dragen aan de ontwikkeling van toekomstig ICT-talent in België,” zegt Hudson Liu, Country Manager Belgium bij Huawei Technologies. De deelnemers werden geselecteerd op basis van een essay en een motivatievideo.

Van de KUL nemen volgende studenten deel: Daan Nilis, Tuur Van Daele en Tobias Verlinde, van de UGent: Simon Allosserie, Vincent Cardoen, Lien Chiau, Claus Decoo, Michiel Dhont en Annelies Smet, van de UCL: Jean-Benoît Henry de Hassonville en Milan Reniers, van de VUB: Arno Dewitte, Quentin Devroe, Cheyenne Goeminne, Maarten Hubrechts en Anissa Sefsaf.