Slotevent GREAT op 24 september te Brussel - uitnodiging

Na drie jaar loopt het project GREAT (Growing Renewable Energy Applications and Technologies) ten einde. Op 24 september is er het slotseminarie rond smart grid applicaties voor kmo's.

Trefwoorden: #GREAT, #Growing Renewable Energy Applications and Technologies, #kmo, #smart grid, #smart grid applicaties, #Smart Grid Flanders

Lees verder

nieuws

ENGINEERINGNET.BE - Het Interreg IVB-project GREAT (Growing Renewable Energy Applications and Technologies) loopt op zijn einde.

10 Europese partners uit Ierland, Engeland, Nederland en België (nl. SGF, EnergyVille en UHasselt) werkten de afgelopen 3 jaren intensief samen aan het in kaart brengen van de implementatiemogelijkheden van smart grid applicaties in kmo's.

Er werden informatiecentra opgericht, beslissingstools rond smart grid oplossingen ontwikkeld en de drempels naar de smart grid markt werden in kaart gebracht.

“GREAT toont kmo’s de kansen die de smart grid markt voor hen in huis heeft”

Op 29 juni 2015 vond in Brussel de GREAT workshop ‘Kansen voor KMO’s op de smart grid markt’ plaats. (een samenvattend filmpje staat onderaan het bericht)

In het filmpje vertelt Jan Jonker van Oost NV over de GREAT vouchers voor marktverkenning, matchmaking en samenwerking tussen innovatieve kmo’s actief in de energietechnologie.

Steven Barten van KIC Inno Energy legt uit waarom KIC wil investeren in sterke ideeën rond energie en kleine spelers helpt om op grote schaal mee te tellen. Cedric De Jonghe van aggregator Actility Benelux tenslotte wijst bedrijven op het potentieel van industriële demand-response toepassingen.

“Slotseminarie op 24 september”
Op 24 september sluit een policy seminar in Brussel het GREAT-project af met een uiteenzetting van de belangrijkste resultaten, bijdrages door internationale experts, een ronde tafel discussie en een netwerkreceptie.

Interesse om dit evenement bij te wonen en op de hoogte te blijven van de laatste nieuwigheden rond smart grids en het Europese beleid?

Laat het weten via sarah.elshout@uhasselt.be of check de website greatproject.eu.com voor het programma, inschrijvingsformulier en (binnenkort) de presentaties en resultaten van het project.


(Smart Grids Flanders)