Musk over Tesla Model X: ”betere prestaties dan sportwagen”

Techgoeroe Elon Musk over de nieuwe Tesla X: "Functioneler dan een minibus, stijlvoller dan een SUV en met betere prestaties dan een sportwagen". En met deuren die als vleugels openklappen.

Trefwoorden: #elon musk, #model x, #musk, #spaceX, #tesla

Lees verder

Nieuws

( Foto: Tesla )

ENGINEERINGNET - Wanneer Elon Musk geen raketten ontwerpt met SpaceX, waarschuwt hij de wereld voor de gevaren van artificiële intelligentie. Rest er dan nog tijd, dan maakt hij met Tesla elektrische luxewagens.

Musk moet het de voorbije twee jaren ontzettend druk hebben gehad, aangezien de nieuwe Model X oorspronkelijk gepland was om eind 2013 in productie te gaan. Pre-orders konden al vroeg dat jaar worden geplaatst.

Tesla leek echter niet tevreden met het resultaat en nam vervolgens twee jaar de tijd om zijn nieuwe model te perfectioneren en op te poetsen. "Om het perfect te krijgen voor de klant".

Bij dat proces is het uiterlijk ook aangepast, en Elon waarschuwt kopers dat het er danig anders uitziet dan bij de voorstelling in 2012. Beter, maar anders.

De volgende weken kan je op de Tesla website de kleurtjes beginnen kiezen, alsook het interieur en de prestaties van je nieuwe koets. Musk bevestigde ook dat de Model X ongeveer evenveel zal kosten als de Model S, die begint bij een goeie 70.000 euro.

Tesla verwacht het komende kwartaal zo’n 12.000 wagens te verkopen, waarvan het Model X toch een deel moet kunnen opeisen. Het zou een stijging zijn met 60 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar.

Musk wil nog meegeven dat het nieuwe paradepaardje meer functionaliteit heeft dan een minibus, stijlvoller is dan een SUV (hoewel dat natuurlijk niet moeilijk is) en betere prestaties levert dan een sportkar.

De verwachtingen zullen hooggespannen staan wanneer de Model X zijn vleugels uitslaat – letterlijk en figuurlijk: één van de opvallendste features van de wagen zijn namelijk zijn deuren. Als vleugels klappen die open.


(bron: ZDNet, Jens De Wit)