Groot Taiwanees baggercontract voor Van Oord

Van Oord heeft het baggercontract verkregen voor het Kaohsiung Intercontinental Container Center fase II in Taiwan, ter waarde van ongeveer 130 miljoen euro.

Trefwoorden: #baggercontract, #offshore projecten, #Port of Kaohsiung, #sleephopperzuiger, #Taiwan, #Van Oord

Lees verder

Nieuws

( Foto: Van Oord )

ENGINEERINGNET.NL - De opdrachtgever is de Port of Kaohsiung, ofwel Taiwan International Ports Corporation (TIPC). De voorbereidingen zijn inmiddels gestart en de uitvoering duurt tot januari 2018.

Het project betreft het baggeren en opspuiten van 37 miljoen m³ zand voor de uitbreiding van de haven van Kaohsiung. Van Oord zet één van zijn grootste sleephopperzuigers in.

Kaohsiung ligt aan de Zuid-Chinese Zee en is de grootste haven van Taiwan. De haven speelt een belangrijke rol in de exportgeoriënteerde Taiwanese economie.

Van Oord is een wereldwijd actieve aannemer van bagger-, waterbouwen offshore projecten (olie, gas en wind). Het hoofdkantoor is gevestigd in Rotterdam.

Het bedrijf is verder betrokken geweest bij de aanleg van de Palm Jumeirah in Dubai, het tweede Suezkanaal in Egypte, het baggeren en terug vullen van sleuven en de installatie van pijpleidingen wereldwijd. Ook is het bedrijf sinds 2002 betrokken bij de aanleg van windmolenparken op zee.

Van Oord is een zelfstandig familiebedrijf waar wereldwijd circa 5.000 professionals werken. De moderne vloot bestaat uit meer dan honderd schepen en ander gespecialiseerd materieel.