Mars investeert voor 100 miljoen euro in fabriek in Veghel

De komende 10 jaar worden in zes fases productielijnen en kantoren verbeterd, en komt er een nieuwe productielijn bij voor de productie van miniatuur chocoladerepen.

Trefwoorden: #chocoladerepen, #investeren, #Mars, #productielijnen, #snoep, #Veghel

Lees verder

Nieuws

( Foto: Mars )

ENGINEERINGNET.NL - Miniatuur chocoladerepen beslaan op dit moment ongeveer 25 tot 30% van de totale productie, waarbij er een stijgende groei in de markt te zien is.

Op dit moment is het te vroeg om te zeggen of dat meer arbeidsplaatsen op gaat leveren, maar met deze investering is de fabriek wel klaar om in te spelen op de vraag vanuit de markt. Het project is klaar in 2025.

Mars Nederland kent een rijke geschiedenis in Veghel die meer dan 50 jaar teruggaat. In 1963 was de fabriekslocatie in Veghel de eerste fabriek op het Europese vasteland.

Inmiddels worden er per dag zo’n 27 miljoen chocolade repen geproduceerd. Hiermee heeft Mars Nederland één van de grootste chocoladefabrieken ter wereld.

Daarnaast is Mars Nederland het centrum van expertise omtrent de innovatie en de productie van chocoladerepen. Er is in de afgelopen jaren al veel gedaan aan innovatie.

Door deze inzet is de locatie Veghel één van de meest energiezuinige fabrieken van Mars wereldwijd.