Sony waagt zich aan inspecties met drones (+video)

Sony en Japanse ZMP wagen zich op de markt van de professionele UAVs. Dat is een relatief grote sprong in het duister voor twee bedrijven die geen ervaring hebben met dronetechnologie.

Trefwoorden: #aerosense, #drone, #robot, #sony, #uav, #ZMP

Lees verder

Nieuws

( Foto: YouTube / Aerosense )

ENGINEERINGNET.BE - Sony heeft het prototype van de drone aan de wereld voorgesteld die zijn joint venture Aerosense zal inzetten. Deze laatste is een samenwerking tussen Sony en het Japanse robotbedrijf ZMP, gespecialiseerd in autopiloottechnologie.

Beide bedrijven wagen zich samen op een nieuwe markt. “Sony Mobile zal zich concentreren op nieuwe bedrijfsinitiatieven, met een sterke focus op het Internet of Things,” staat te lezen in het persbericht van Sony.

Het prototype is ontworpen als een vliegtuig, maar stijgt en landt verticaal, zoals de meeste drones. Het toestel kan voorwerpen tot 10 kg zwaar vervoeren, en zal voor meer dan twee uur aan een maximumsnelheid van 170 km/u vliegen.

Het is niet de bedoeling dat Sony de drones gaat verkopen. Aerosense richt zich puur op het voorzien van services, waarbij de toestellen vooral ingezet zullen worden bij inspecties, observaties en metingen.

In een persbericht liet Sony weten dat Aerosense vanaf 2016 zijn services zal aanbieden.


(bron: ZDNet, Nina van Hoof, Dorien Vervoort)

ACHTERGROND
Met deze aankondiging volgt Sony in de voetsporen van andere bedrijven die zich wagen in de wereld van de drone-technologie. Zowel Amazon als Google onderzoeken momenteel het gebruik van drones voor pakjesleveringen. Airware en Skycatch bieden dan weer drone-services aan voor bedrijven.


In de onderstaande video kan u de vliegkunsten van Sony’s drone zelf bewonderen.