Base Company opent nieuw ecologisch datacenter

Omdat steeds meer smartphone gebruikers meer mobiele data zullen gaan gebruiken, heeft Base Company een bijkomend ecologisch datacenter geopend.

Trefwoorden: #Base, #Base Company, #datacenter, #dataverwerking, #ecologisch datacenter, #ICT, #mobiel dataverbruik, #mobiele data, #smartphone

Lees verder

Nieuws

( Foto: Base Company )

ENGINEERINGNET.BE - Het gemiddeld datagebruik bij deze operator lag in juli op gemiddeld 900 MB per gebruiker. Al die informatiegegevens moeten ergens worden verwerkt en opgeslagen in een datacenter.

Het verwerken van de toenemende datastroom vraagt steeds meer machines. Om alle gegevens op een veilige manier te kunnen behandelen hebben onze ingenieurs grondig nagedacht over de optimale inrichting van onze datacentra.

Als gevolg werd de installatie in Gent de laatste maanden enorm uitgebreid en vernieuwd.

Dit datacenter zal de stijging van het dataverbruik volledig kunnen ondersteunen. Het dient ook als back-up voor de gegevens die momenteel in Aartselaar gestockeerd worden (en vice versa).

Het bedrijf heeft uit veiligheidsoverwegingen specifiek gekozen om alle gegevens op te slaan in datacentra gevestigd in België, waardoor ook de klantgegevens beschermd worden.

Het nieuwe datacenter is ecologisch. Meer mobiele data betekent dus meer machines. En al die machines in werking zorgen voor veel warmte. Qua energiebesparing werd extra aandacht besteed aan verkoeling systemen.

Om de datazalen en bijhorende systemen op temperatuur te houden, werd gezocht naar uiterst ecologische en kostenefficiënte ontwerpen. De energiebesparende installaties zorgen voor een daling van de PUE-waarde (Power Usage Effectiveness) van 1,8 naar 1,4.

Die energiebesparing is vergelijkbaar met het jaarverbruik van 1200 gemiddelde gezinnen.


Op de foto:
Steven Van Lier (Data & Network center manager) en Jos Donvil (CEO)