Eni ontdekt (mogelijk) gigantisch aardgasveld voor Egyptische kust

Italiaanse energieconcern boort groot gasveld van mogelijk 100m² kilometer aan op een diepte van 4.450 meter. Dat zou de grootste gasvoorraad zijn die ooit gevonden is in de Middellandse Zee

Trefwoorden: #aardgas, #energie, #eni, #gas, #olie, #zohr

Lees verder

Nieuws

( Foto: ENI, Claudio Descalzi )

ENGINEERINGNET - Eni maak de ontdekking van één van de grootste aardgasvoorraden ooit bekend. Het veld werd aangeboord op een diepte van 4.450 meter in de Egyptische territoriale wateren

Dat het om een voorraad van reusachtige afmetingen gaat, is nog niet helemaal zeker op basis van de huidige metingen en analyses. Wel bevestigt Eni op basis van zijn ervaring dat het een potentieel van 850 miljoen kubieke meter gas kan vertegenwoordigen, wat overeen komt met 5,5 miljard vaten aardolie.

Het energiebedrijf verwierf eerst in januari 2014 - na een internationale biedronde - de rechten van het Egyptische ministerie van Olie en de Egyptische Natural Gas Holding Company om in het zogenaamde Zohr-veld naar olie en gas te zoeken.

Eni wil het potentieel van zijn ontdekking nu zo snel mogelijk bevestigd zien. Dat zou 'relatief goedkoop' kunnen gebeuren door gebruik te maken van de al aanwezige offshore- en onshore infrastructuur in het gebied.

"Deze historische ontdekking zal de energiebevoorrading van Egypte drastisch transformeren", aldus Eni's CEO Claudio Descalzi.

De Italiaanse groep wordt sinds 1953 in Egypte vertegenwoordigd door zijn dochtermaatschappij IEOC Production (International Egyptian Oil Company ) met hoofdzetel in Amsterdam.