IZEN installeerde zonnepanelenpark op nieuw distributiecentrum Wehkamp

Op 23 september zal koning Willem-Alexander het nieuwe distributiecentrum van webwinkel Wehkamp in Zwolle officieel openen. Op het gebouw ligt een zonnepanelenpark met 10.000 zonnepanelen.

Trefwoorden: #distributiecentrum, #IZEN, #SDE, #Stimulering Duurzame Energieproductie, #WDP, #Wehkamp, #zonnepanelenpark, #Zwollen zonnepanelen

Lees verder

Nieuws

( Foto: IZEN )

ENGINEERINGNET - De zonnepanelen, die geïnstallleerd werden op het nieuwe distributiecentrum, wekken 2500 megawattuur aan elektriciteit op. Dit is te vergelijken met het verbruik van 745 gezinnen.

De installatie moet 40% van het stroomverbruik van het nieuwe distributiecentrum voorzien. Het Belgische WDP, tevens de opdrachtgever, realiseerde samen met Wehkamp dit geautomatiseerde e-commercecentrum met een doorgedreven focus op duurzaamheid.

Het Vlaamse IZEN werd aangesteld voor de installatie van de zonnepanelen-installatie, omdat deze al expertise kon opdoen in zowel residentiële installaties als grote panelenparken in binnen- en buitenland.

Servaas Van Den Noortgate, managing director van IZEN: ‘Nederlandse bedrijven hebben die expertise rond grote zonneparken nog in mindere mate, terwijl de zonnestroommarkt in Nederland zeer groot belooft te worden. Het beleid rond Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE) zal het komende jaar echt onder stoom komen.’