UCB verkoopt dochter Kremers Urban aan Lannett

UCB’s dochteronderneming met specialisatie in generische geneesmiddelen Kremers Urban Pharmaceuticals wordt overgenomen door Lannett voor 1,10 miljard euro.

Trefwoorden: #generische geneesmiddelen, #Kremers Urban, #Lannett, #UCB, #verkoop

Lees verder

Nieuws

( Foto: UCB, Detlef Thielgen )

ENGINEERINGNET.BE - UCB ontvangt dat bedrag in cash bij de definitieve afsluiting, afhankelijk van goedkeuring door de regelgevende autoriteiten en andere gebruikelijke opschortende voorwaarden.

Daarnaast heeft het bedrijf ook recht op voorwaardelijke betalingen voor methylphenidate HCI ER in het geval de rating van dat product wordt hersteld naar AB, waardoor ze kunnen participeren in een eventuele meerwaarde voor dat product.

De opbrengst van deze afstoting zal gebruikt worden om de schulden te verminderen en de mogelijkheden van het bedrijf te vergroten door strategische investeringen. Daardoor kan de groei versnellen en/of de pijplijn met innovatieve geneesmiddelen worden versterkt.

Detlef Thielgen, CFO van UCB: “Onze focus ligt nu volledig op onze kernactiviteiten en Kremers Urban krijgt nieuwe groeimogelijkheden samen met Lannett.”

De financiële vooruitzichten van UCB voor 2015 blijven onveranderd.