FLiDAR uit de Deme Groep overgenomen door AXYS Technologies

Het Canadese AXYS Technologies Inc. heeft de overname van 100% van de aandelen van de FLiDAR aangekondigd. Deze laatste was een joint-venture tussen 3E en Offshore Wind Assistance.

Trefwoorden: #AXYS Technologies, #Deme Groep, #FLiDAR, #LiDAR, #overname, #WindSentinel

Lees verder

Techniek

( Foto: DEME )

ENGINEERINGNET.BE - Het private Canadese AXYS ontwikkelde in 2009 de WindSentinel, een drijvende LiDAR, om aan de vraag naar informatie over het potentieel van de offshore windturbine-industrie te beantwoorden.

Het Belgische FLiDAR wer in 2011 opgericht als een joint venture door 3E en Offshore Wind Assistance (lid van de DEME Group) en is een specialist in LiDAR-technologie

Terry Tarle, voorzitter van AXYS: "Door de sterke punten van beide bedrijven te combineren kunnen onze klanten profiteren van een ongeëvenaarde expertise in het domein van de evaluatie van windcapaciteit."

Reinhardt Stevens, CEO van FLiDAR: "We zijn enthousiast over de groeimogelijkheden die deze overname ons zal bieden, en de toegevoegde middelen om nog efficiënter aan de behoeften van onze klanten te voldoen."

AXYS zal haar Europese team in het Brusselse kantoor centraliseren, waar een sales team, een klantendienst en ingenieursafdeling zullen werken.

De overname werd op 31 augustus 2015 afgerond. De details van het contract werden niet openbaar gemaakt.