Universitair Ziekenhuis Gent wordt geïntegreerd in UGent

De Vlaamse regering heeft een conceptnota goedgekeurd voor de integratie van het Universitair Ziekenhuis Gent in de Universiteit Gent.

Trefwoorden: #integratie, #samenwerking, #UGent, #Universitair Ziekenhuis Gent, #Vlaamse Regering

Lees verder

Techniek

( Foto: UZ Gent )

ENGINEERINGNET.BE - Het UZ Gent werd in 1987 afgesplitst van de toenmalige Rijksuniversiteit Gent. Sindsdien was het een overheidsinstelling onder voogdij van de minister van Onderwijs is.

Vanaf 1 januari 2017 wordt het een onderdeel van de UGent. Deze universiteit ziet hierin heel wat boeiende uitdagingen.

Rector UGent en Voorzitter van de Raad van Bestuur van het UZGent, Anne De Paepe: “Deze integratie biedt heel wat opportuniteiten voor zowel de universiteit als het universitair ziekenhuis, onder meer door een nauwere samenwerking op het vlak van onderzoek en klinische dienstverlening, en door een doorgedreven gedeeld gebruik van de campus.”

Prof. Eric Mortier, afgevaardigd bestuurder UZ Gent: “Het UZ Gent is tevreden met deze eerste stap richting een meer duurzame toekomst. De samenwerking met de UGent maakt nu al intrinsiek deel uit van het DNA van het UZ Gent.”

Een taskforce met vertegenwoordigers van alle betrokken partijen zal de minister bijstaan bij de verdere uitwerking van de bepalingen in de goedgekeurde conceptnota 'Autonomisering UZ Gent door re-integratie in de Universiteit Gent’.