Formula Electric Belgium behaalt vierde plaats in Tsjechië

Het team Formula Electric Belgium heeft het wedstrijdseizoen afgesloten met een vierde plaats op de Formula Student competitie op het racecircuit in het Tjechische Most.

Trefwoorden: #Formula Electric, #Formula Student Competitie, #KU Leuven, #studententeam, #Umicore

Lees verder

research

( Foto: Formula Electric, © Sus Benoit )

ENGINEERINGNET.BE -De 37 studenten van het gloednieuwe Formula Electric Belgium team hebben afgelopen week op het racecircuit in Most (Tsjechië) deelgenomen aan de prestigieuze Formula Student Competitie.

De Formula Student wedstrijden bestaan uit zowel statische proeven, waarbij onder andere de kost en het design van de wagen onder de loep genomen worden, als dynamische proeven, waarbij de wagen effectief het circuit op gaat.

Op de 41 wagens die er deelnamen, veroverde Formula Electric Belgium een mooie vijfde plaats op de Endurance en een vierde plaats in het algemene klassement. Ook op de statische proeven behaalden de studenten mooie resultaten, waaronder een tweede plaats voor de verdediging van het design van het team.

Nick Verlooy, steamleider: “Deze vierde plaats is een schitterende bekroning van het werk van het afgelopen jaar. We kunnen tevreden terugkijken op het voorbije wedstrijdseizoen. We hebben een grote stap vooruit gezet en kunnen we ons stilaan meten met de topteams van de competitie.”

Intussen bereiden de studenten van Formula Electric Belgium zich al voor op de start van het komende academiejaar. Een nieuw team van enthousiaste studenten staat klaar om de komende 9 maanden een elektrische race wagen te ontwikkelen die nog sneller en beter moet zijn dan de Umicore LUNA.