Deadline Vlaamse Scriptieprijs nadert

Studenten die willen deelnemen aan Vlaamse Scriptieprijs, moeten zich voor 5 oktober inschrijven. Engineeringnet steunt de prijs, die onder meer STEM-eindwerken bekroont.

Trefwoorden: #Agoria, #opleiding, #Scriptieprijs, #STEM, #STEM-opleidingen, #studeren

Lees verder

Opleiding

ENGINEERINGNET.BE - Voor de veertiende maal gaat de Vlaamse Scriptieprijs op zoek naar de beste bachelor- en masterproeven van Vlaanderen.

Een scriptie insturen kan tot en met 4 oktober 2015 via de onderstaande link

De wedstrijd daagt studenten uit om hun lijvige eindwerk te vertalen naar een kort, populariserend artikel op maat van het grote publiek en staat open voor inzendingen uit alle technische en wetenschapsdomeinen. De hoofdprijs is goed voor 2.500 euro.

Via de uitreiking van deelprijzen is er ook bijzondere aandacht voor eindwerken uit de zogenaamde STEM-richtingen (Science, Technology, Engineering & Mathematics).

Zo gaat het populair-wetenschappelijke maandblad EOS op zoek naar de beste scriptie in de exacte wetenschappen, goed voor een iPad en een publicatie in Eos-magazine.

In 2014 schreef ingenieur Robin Verschueren van de KU Leuven de prijs op z’n naam dankzij zijn geslaagde experimenten met zelfrijdende modelwagens.

Technologiefederatie Agoria Vlaanderen bekroont van haar kant de auteur van het beste technologische eindwerk met een cheque van 500 euro en een opleiding in innovatiemanagement aan de Vlerick Business School.

In 2014 viel deze eer scheikundige Jasper Van Hoorick (UGent) te beurt. Hij werkte aan de ontwikkeling van biodegradeerbare poreuze draagstructuren die gebruikt kunnen worden in de regeneratieve geneeskunde.

Wie aan het eind van de rit in de prijzen valt, zal bekend raken tijdens de uitreiking van de Vlaamse Scriptieprijs die dit jaar in samenwerking met de Universiteit Antwerpen op 17 december in Amuz (Antwerpen) wordt georganiseerd.