Nu online: Radio TechKnow voor en over jonge technische baanzoekers

Vanaf 9 september online te beluisteren: Radio TechKnow, een initiatief van TechniekTalent.nu, waar jongeren in podcasts vertellen wat ze verwachten van hun werkgever.

Trefwoorden: #Radio, #Radio TechKnow, #TechKnow, #techniektalent

Lees verder

HR

( Foto: TechniekTalent.nu )

ENGINEERINGNET.NL - Jonge technici en technische bedrijven weten elkaar nog onvoldoende te vinden. Een derde van de technisch opgeleide jongeren komt niet terecht in een technische functie, of stroomt binnen een jaar uit naar een andere sector, zo becijferde SEOR vorig jaar.

Dus, hoe komen technische bedrijven in the picture bij jonge baanzoekers? En hoe houden ze jonge technici vast, eenmaal ze hen aangeworven hebben?

TechniekTalent.nu heeft er wat op gevonden: het lanceert op 9 september 2015 ‘Radio TechKnow’, een website waar jongeren in podcasts zelf vertellen wat ze verwachten van een werkgever.

Jongerenexperts geven tips & tricks over hoe een bedrijf inspeelt op de wensen en behoeften van jonge medewerkers. En technische bedrijven vertellen over hun succesvolle aanpak van werving en begeleiding van jongeren.

Wat is de beste plek om jongeren te werven? En wat vertel je dan over je bedrijf? Hoe denken jongeren van nu eigenlijk over werk en over werken in de techniek? Hoe haal je het beste in je jonge medewerker naar boven? Wat kunnen jongeren van ouderen leren? En andersom? Hoe ga je om met de smartphone-verslaving van jonge medewerkers?

Op deze vragen wil Radio TechKnow antwoord geven.


ACHTERGROND
TechniekTalent.nu is een samenwerkingsverband van acht technische sectoren, in opdracht van werknemers- en werkgeversorganisaties. Met maar één doel: meer instroom en behoud van (jonge) mensen in de techniek.