Gigantische silo over Brugse wateren naar NHM in Oostende

Vandaag ging gigantische operatie van start om silo van 22 ton over de Brugse wateren te transporteren naar Oostende. De silo is bestemd voor een nieuwe zeefinstallatie bij NHM.

Trefwoorden: #bulk, #hafibo, #keller, #luksal, #lybover, #motogroup, #nhm, #silo

Lees verder

Techniek

( Foto: Motogroup )

ENGINEERINGNET.BE - Afnemer van de silo is NHM, een producent van zeegranulaten die in Oostende beschikt over een terrein van meer dan 3 hectare met 2 loskades, één voor zand en één voor grind.

Het bedrijf specialiseert zich in de ontginning en handel van granulaten te land en ter zee en is aanwezig in Frankrijk, België, Nederland, Denemarken en Noorwegen.

In totaal is het gevaarte, gebouwd door Motogroup in Brugge, 15 meter lang bij een diameter van 5,5 meter. Daarmee is het meteen de grootste die ooit over de Brugse wateren werd getransporteerd.

Er waren 2 kranen van 140 ton nodig om de silo op het binnenschip te leggen. Daarna gaat de constructie over de binnenwateren van West-Vlaanderen vanuit Brugge naar Oostende.

De nieuwe silo is het sluitstuk van een project en wordt onderdeel van een grote zeefinstallatie.


ACHTERGROND
Motogroup maakt sinds 2014 deel uit van Lybover, een Waregemse bedrijvengroep die 6 KMO's overkoepelt: Keller Lufttechnik Benelux, Keller France, Hafibo, BULK .ID, Luksal en Motogroup. Deze laatste ontwerpt en bouwt turn-key installaties op maat om bulkgoederen mechanisch te transporteren en te stockeren

Binnen de groep werken de verschillende bedrijven samen om projecten binnen te halen. Het geheel stelt ruim 165 werknemers tewerk en heeft een 25-tal zelfstandigen die continu voor hen werkt.