Marelli krijgt drie jaar verlenging van ISO 9001 certificaat

Goed nieuws voor de leverancier van pompen en ventilatoren Marelli in Brussel: zijn ISO 9001-2008 certificaat is met drie jaar verlengd.

Trefwoorden: #industrie, #installateur, #iso 9001, #marelli, #pomp, #studiebureel, #ventilator, #veritas

Lees verder

Techniek

( Foto: Marelli, Bureau Veritas )

ENGINEERINGNET.BE - Marelli is wat men noemt een 'vaste waarde' in het technische landschap. De firma fabriceert en levert al 95 jaar systemen voor industriële ventilatie (ook ATEX), onderdelen zoals axiale schoepenwielen en motoren, naast waterpompen.

Tot de afnemers behoren installateurs, studieburelen en zowat alle branches die met productie en industrie te maken hebben.

Na een audit van Bureau Veritas begin juli heeft Marelli een verlenging van zijn ISO 9001-2008 certificaat gekregen. Dit certificaat is de internationale norm voor kwaliteitsmanagement.

De norm wordt gebruikt om te beoordelen of een bedrijf/organisatie bij machte is tegemoet te komen aan eisen van zijn cliënteel, of de producten voldoen aan de geldende wet- en regelgeving en aan de door de organisatie zelf vooropgestelde eisen.

Vaak wordt de norm als volgt samengevat: zeg wat je doet, doe wat je zegt, en bewijs het.

Managing Director Patrick Vanlaer vertaalt dit als volgt: "Het verzekeren van de opspoorbaarheid, onder meer om een goede dienst naverkoop te kunnen aanbieden; het nodige budget en voldoende tijd besteden aan de uitvoering en de verbetering van zijn kwaliteitssysteem; en zijn kwaliteitssystemen aan regelmatige screenings onderwerpen om verbeteracties te definiëren".