Nauwere samenwerking Universiteit Hasselt en Université de Namur

De Universiteit Hasselt en Université de Namur gaan nauwer samenwerken op het vlak van onderwijs en onderzoek. Rectoren Luc De Schepper en Yves Poullet ondertekenden het akkoord.

Trefwoorden: #doctoraat, #Luc De Smet, #samenwerking, #studenten, #uitwisseling, #Universiteit Hasselt, #Université de Namur, #Yves Poullet

Lees verder

Opleiding

( Foto: UHasselt )

ENGINEERINGNET.BE - De twee universiteiten zullen onder meer een uitwisselingsprogramma voor studenten, docenten en onderzoekers op poten zetten.

Om de mobiliteit van haar studenten, docenten en onderzoekers nog verder aan te wakkeren, gaat de UHasselt voortdurend op zoek naar partnerschappen in het buitenland.

Rector Luc De Schepper: “Maar als we mooie samenwerkingsakkoorden kunnen opzetten met een universiteit die op een uur rijden van Hasselt ligt, dan mogen we die kans niet laten liggen.”

In het samenwerkingsakkoord spreken de UHasselt en UNamur onder meer af om gemeenschappelijke doctoraten op te zetten. Dat betekent dat professoren uit de twee instellingen samen vier jaar lang een doctorandus begeleiden.

De jonge onderzoeker zal zijn onderzoek zowel aan de UHasselt als UNamur kunnen uitvoeren. Deze maand nog worden al twee gezamenlijke doctoraatsprojecten gelanceerd.

Rector Yves Poullet: “De UNamur bevestigt met deze overeenkomst de traditie die ze heeft in het verwelkomen van Nederlandstalige studenten. Wij zijn er trots op dat we in het verleden Vlamingen als oud-premier Jean-Luc Dehaene als student in onze rangen telden.”


Op de foto (vlnr):
Gouverneur Herman Reynders, Yves Poullet (UNamur), Luc De Smet (UHasselt) en Naamse gouverneur Denis Mathen.