Kickstarter campagne leidt tot productie lichte elektrische vouwfiets

Na een succesvolle Kickstarter campagne, waarbij meer dan 129.000 euro werd ingezameld, wordt een elektrische vouwfiets van 11,8 kg op de Nederlandse markt gebracht.

Trefwoorden: #A-Bike, #elektrische vouwfiets, #kickstarter, #LI-Ion accu, #productie, #sensoren, #trapondersteuning, #vouwfiets

Lees verder

Techniek

( Foto: A-bike Electric )

ENGINEERINGNET.NL - In november zal ’s werelds lichtste en kleinste elektrische vouwfiets in Nederland gelanceerd worden, nl. de A-bike Electric.

Deze elektrische vouwfiets heeft 8” banden en kan binnen 10 seconden in en uit elkaar geklapt worden. De fiets is voorzien van een 200 W motor, die samen met de Li-Ion 24V accu een actieradius geeft van 25 km, afhankelijk van het terrein en de mate van meetrappen.

De elektrische trapondersteuning gaat automatisch aan wanneer de slimme sensoren merken dat dat nodig is. De snelheid van de fiets is, vanwege regelgeving, begrensd op 20 km/u.

Na de Kickstarter campagne deze zomer worden de fietsen nu geproduceerd. De elektrische vouwfiets wordt aangeboden aan een introductie prijs van 875 euro en is leverbaar vanaf november 2015.