Doppenproducent Procap heet voortaan United Caps

De producent van plastic doppen Procap, met onder meer een productievesting in Hoboken voert een nieuwe groeistrategie in. Dat gaat gepaard met een nieuwe firmanaam: United Caps.

Trefwoorden: #Benoît Henckes, #Doppenproducent, #naamswijziging, #plastic doppen, #Procap, #productie, #productievestiging, #United Caps

Lees verder

Techniek

( Foto: United Caps, Benoît Henckes )

ENGINEERINGNET.BE - De producent van plastic doppen en sluitingen laat weten een nieuwe groeistrategie uitgestippeld te hebben. "Deze bouwt voort op onze geschiedenis van fusies en overnames en van succesvolle groei", meldt het bedrijf.

Procap heeft onder meer een vestiging in Hoboken nabij Antwerpen en levert aan zowel de food- als de non-food marktsegmenten. Het bedrijf is ook gespecialiseerd in het combineren van plastic met andere toepassingen, waaronder 'in-mould labelling' (ILM), meerdere-componenten assemblage, ultrasoon lassen, verschillende soorten verzegelde sluitingen en overige toepassingen.

De nieuwe strategie wordt geschraagd door belangrijke kapitaalinjectie van de aandeelhouders in het bedrijf, stelt de producent in een mededeling. Dankzij deze investeringen wil Procap onder meer zijn productiecapaciteit opdrijven.

Zo zal het R&D-centrum in het Franse Messia zich meer gaan richten op het versterken van de pijplijn voor nieuwe producten van het bedrijf. In 2013 werd er al een nieuwe fabriek gebouwd in Ierland en de uitbreiding en modernisering van de fabriek in Hoboken werd vorig jaar voltooid. In de herfst van dit jaar wordt er een nieuwe fabriek in het Duitse Schwerin geopend. "Maar", stelt Procap, "we willen ook nieuwe productiecapaciteit bouwen".

Er komt overigens ook een nieuwe naam: United Caps. "We streven ernaar om het aantal internationale accounts te vergroten en de segmenten waarin we actief zijn, uit te breiden" aldus CEO Benoît Henckes.


ACHTERGROND
United Caps heeft productievestigingen in België, Frankrijk, Duitsland, Hongarije, Ierland, Luxemburg en Spanje. Met meer dan 490 medewerkers draait de onderneming een omzet van 116 miljoen euro (per eind 2014). Het hoofdkantoor van het familiebedrijf is gelegen in Luxemburg. Daarnaast heeft het bedrijf zeven productievestigingen en levert het aan klanten in heel Europa. Er wordt ook meer en meer buiten Europa geëxporteerd.