Belgische Certis ontwikkelt intelligente ’as a service’ wikkelmachine

Een interessante technische ontwikkeling, op de markt gebracht via een 'as a service'-model: een intelligente verpakkingsmachine waarvoor de klant geen initiële investering hoeft te doen.

Trefwoorden: #certis, #certis benelux, #verpakking, #wikkel, #wikkelmachine

Lees verder

Techniek

( Foto: Certis )

ENGINEERINGNET.BE - Het Belgische Certis in Gent ontwikkelde een nieuwe verpakkings- en wikkelmachine. Tot zover niets nieuws onder zon. Opmerkelijk is wel dat de machine zich 'intelligent' gedraagt, en zo onderdeel kan worden van geïnformatiseerde systemen voor onderhoudsplanning en voorraadbeheer.

Met de door Certis ontwikkelde technologie kan de machine namelijk rapporteren over zijn prestaties en het verbruik van de folie.

De opvolging van die prestaties kan online, via mail of per sms. En de machine geeft ook automatisch aan wanneer er nieuwe folie moet worden geleverd of wanneer een onderhoud moet worden gepland.

Dat opent nieuwe mogelijkheden, aldus CEO Manuel Couwet: “We weten dat er
nog veel bedrijven zijn die nog manueel wikkelen of nog geen semi-automatische wikkelmachine hebben voor hun transportverpakking. Een investering in een nieuwe machine kan voor hen een zware dobber zijn".

Het bedrijf biedt de machine daarom ook aan 'as a service'. Dat betekent dat de gebruiker de machine geleverd krijgt en enkel nog een vergoeding per pallet en in functie van de verbruikte hoeveelheid folie betaalt.

Couwet : "Dankzij de vaste prijs is de kostprijs perfect te budgetteren. Het zal bovendien ook goedkoper zijn voor de klant: er wordt minder folie verbruikt in vergelijking met manueel wikkelen".

In primeur te zien op de beurs Transport & Logistics 2015 van 22 tot en met 24 september in Antwerpen.


ACHTERGROND
Certis Benelux, opgericht in 1978, is een vertrouwde naam in de verpakkingswereld. Het bedrijf profileert zich als een handels- en engineeringonderneming, gespecialiseerd in het bouwen van lijnen voor transportverpakking en in industriële bevestigingssystemen.