Marc De Locht is Preventieadviseur van het jaar 2015

Marc De Locht, Preventieadviseur contractor management bij BASF Antwerpen, heeft de Award voor Preventieadviseur van het jaar 2015 behaald.

Trefwoorden: #Agoria, #BASF, #contractors, #Marc De Locht, #preventie, #preventieadviseur, #Preventieadviseur van het jaar, #technologische industrie, #veiligheid

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.BE - Agoria, de federatie van de technologische industrie, beloont met deze erkenning een bedrijf dat bijzondere aandacht schenkt aan veiligheid, niet alleen van zijn eigen medewerkers, maar ook van derden, voornamelijk onderaannemers.

Dit jaar heeft Marc De Locht, Preventieadviseur contractor management bij BASF Antwerpen, de jury kunnen overtuigen en de prijs in de wacht gesleept.

De laureaat wordt op basis van drie criteria gekozen:

  • Het belang dat op het vlak van veiligheid aan de samenwerking tussen de verschillende groepen werknemers wordt gehecht, het 'wij'-gevoel, is sterk aanwezig.
  • Het certificatieniveau van de preventiedienst van het bedrijf.
  • De beschikbaarheid van een specifieke preventiedienst voor contractors. De bereidheid om in een open geest kennis te delen en samen aan veiligheid te werken en ervaringen te delen.

Marc De Locht is verantwoordelijk voor de veiligheid van de contractors die permanent met 1.500 tot 3.000 mensen aanwezig zijn op de site van BASF in Antwerpen.

De jury was gecharmeerd door de openheid en samenwerking waarvan blijk geeft bij het leiden van zijn departement.

Marc De Locht: “Als het op veiligheid aankomt, streven wij continu naar verbeteringen. Wij staan open voor nieuwe ideeën van buitenaf, bijvoorbeeld ideeën die aangebracht worden door onze contractors.”

Daarnaast werd een eervolle vermelding toegekend aan Marc De Baets, preventieadviseur bij medisch laboratorium CRI in Gent.

De jury kende de onderscheiding toe wegens de aanpak van dit laboratorium bij het coachen en begeleiden van contractors en de bij metingen toegepaste methodologie.

Agoria maakt geregeld een studie van de werkongevallen in zijn lidbedrijven: de statistieken van het Fonds voor Arbeidsongevallen (FAO) vertonen al enkele jaren een gestage daling, maar de frequentiegraad en de ernst van de ongevallen in lidbedrijven van Agoria blijven onder de nationale statistieken.


(bron en foto: Agoria)

De verkiezing van Preventieadviseur van het jaar is een gezamenlijk initiatief van het Expertisecentrum Sociaal (Veiligheid & Welzijn) en van de sector Contracting van Agoria.


Bekijk hieronder de video met een interview met Marc De Locht::