Nederlands bedrijf ontwerpt kleinste opvouwbare scooter ter wereld

De Trikelet is een opvouwbare 'scooter' met drie kleine wielen die in de meeste bagagerekken van trein of bus past, wat het een geschikt voertuig maakt voor forenzen.

Trefwoorden: #Anton Schaap, #opvouwbare scooter, #plooibaar, #scooter, #Trikelet

Lees verder

Techniek

( Foto: Trikelet )

ENGINEERINGNET.NL - De mini-scooter ziet eruit als een Segway, en is gemakkelijk in te klappen tot een formaat handbagage.

De ingeklapte omvang is circa de helft van de gemiddelde vouwfiets. De Trikelet heeft uitgeklapt een basis van 80 centimeter bij 29 centimeter. Het gewicht is ongeveer 12 kilo.

Het voertuig heeft een vermogen van 500 tot 700 watt. De gemiddelde snelheid ligt op 15 kilometer per uur, met een topsnelheid van 20 kilometer per uur.

Verder heeft de Trikelet een bagagerek, waarin het voertuig bij inklappen verdwijnt. De wielen klappen naar binnen, zodat vuil en vocht van de wielen in de bak terechtkomt en niet je kleding kunnen vies maken.

Er komt een aangepast model met andere versnellingen voor steden met extra steile hellingen.

In Nederland is het nodig om een aansprakelijkheidsverzekering te hebben om met de Trikelet de weg op te gaan. Per land gelden andere regels hiervoor.

Ontwerper Anton Schaap richt zich met de Trikelet op forenzen, mensen die in de stad willen winkelen of vakantiegangers die bijvoorbeeld vervoer naar hun boot nodig hebben vanaf de camping.

Het duurt nog minimaal een jaar voordat de Trikelet op de markt komt, omdat het ontwerp nog verder moet worden geoptimaliseerd. Een prototype is inmiddels beschikbaar.

Schaap hoort graag van kopers om een toekomstige financierder te overtuigen van de interesse in dit voertuig. Ook is hij op zoek naar een partij met verstand van de fietsenmarkt. Doel is om een tweede prototype te ontwikkelen en daarna een kleine partij op de markt te brengen.

De prijs van de Trikelet ligt tussen de 1.250 en 1.800 euro in.