Fernand Huts spreekt parlementariërs rechtstreeks aan (+ open brief)

Fernand Huts van Katoen Natie richt open brief aan Belgische parlementariërs: "Ik wil 500 erkende vluchtelingen te werk stellen, maar tot mijn verbazing beweegt er helemaal niets"

Trefwoorden: #fernand huts, #huts, #katoen natie, #vluchteling

Lees verder

HR

( Foto: Katoen Natie, Fernand Huts )

ENGINEERINGNET.BE - In zijn gekende flamboyante stijl trekt Fernand Huts opnieuw van leer tegen het politieke establishment en de vakbonden.

"Ik stuurde op 1 september een brief naar alle ministers en politieke partijen met het aanbod van Katoen Natie om minimum 500 erkende vluchtelingen te werk te stellen", zo schrijft hij in zijn open brief aan alle parlementariërs".

"Ik had veel enthousiaste reacties verwacht, omdat mijn voorstel in het verlengde ligt van de regeringsverklaring waarin uitdrukkelijk vermeld staat dat de wet op de havenarbeid gemoderniseerd en dus aan de hedendaagse toestand aangepast zal worden".

"Tot mijn verbazing is er nog geen enkel initiatief genomen ... Tot nu toe hebben slechts drie politici geantwoord: Bart De Wever, Alexander De Croo en Steven Vandeput".

"Daarom richt ik mij tot het hogere echelon, zijnde de wetgevende macht, .... omdat ik weet de onderwerpen van jobcreatie, tewerkstelling en economische groei voor u dagelijks thema's zijn en u allen zeer aan het hart liggen".

Uiteraard schuilt er een addertje onder het gras: de omstreden Wet Major. De erkende vluchtelingen kunnen überhaupt niet tewerkgesteld worden bij Katoen Natie zolang de logistieke activiteiten voor e-commerce in de drie havengebieden onder deze wet blijven ressorteren.

Bovendien hangt de eis van Europa dat België de Wet Major tegen 23 oktober aanpast, de regeringspartijen als een splijtzwam boven het hoofd. Huts oplossing is simpel: "Er moet in het nieuwe wetsvoorstel maar één zinnetje staan: 'e-commerce en logistiek zijn geen havenarbeid'".

Huts wijst verder op de rechtsonzekerheid die momenteel heerst: "De vele logistieke en e-commerce bedrijven durven ze zich niet meer vestigen in de drie grote havengebieden ...hierdoor gaan duizenden arbeidsplaatsen verloren".

Huts: "Merkwaardig is trouwens het standpunt van de havenarbeiders zelf: zij hebben geen enkele interesse om enveloppen te vullen met soutiennekes, zij willen enkel schepen lossen en laden".

En ook: "De Wet Major is er niet om het ledenaantal van de havenvakbonden op te drijven".

Lees de open brief met bijlage via onderstaande link.